Obowiązek informacyjny RODO

Obowiązek informacyjny

 

Każdej osobie, której dane dotyczą, przysługuje prawo do uzyskania informacji o zasadach przetwarzania i zabezpieczania danych oraz kontroli ich przetwarzania

w oparciu o art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady UE 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE, zwanym dalej ogólnym rozporządzeniem o ochronie danych osobowych (RODO)

Informacja dla klientów

 

NOVA S.C. Anna Marycz, Andrzej Woźniak

  1. NOVA S.C.  z siedzibą w Katowicach 40-318 Mroźna 43 jest administratorem Pani/Pana danych osobowych.

 

  1. Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu świadczenia usług na podstawie zawartych umów oraz promowania działań firmy poprzez publikację wizerunku.
  1. Podstawy prawne przetwarzania Pani/Pana stanowią:

Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE, zwanym dalej ogólnym rozporządzeniem o ochronie danych osobowych (RODO)

  • osoba, której dane dotyczą wyraziła zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w jednym lub większej liczbie określonych celów;
  • przetwarzanie jest niezbędne do wypełnienia obowiązku prawnego ciążącego na administratorze;
  • przetwarzanie jest niezbędne do wykonania umowy, której stroną jest osoba, której dane dotyczą, lub do podjęcia działań na żądanie osoby, której dane dotyczą, przed zawarciem umowy
  1. Pani/Pana dane mogą być udostępnione innym podmiotom upoważnionym na podstawie przepisów prawa.
  1. Odbiorcami Pani/Pana danych mogą być partnerzy, banki, operatorzy pocztowi, przewoźnicy, firmy drukujące korespondencję lub obsługujące korespondencję otrzymywaną od klientów, firmy archiwizujące dokumenty.
  1. Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane przez okres wypełnienia obowiązku prawnego Administratora wynikającego z przepisów prawa bądź gdy dane osobowe przetwarzane na podstawie odrębnej zgody będą przechowywane do czasu jej odwołania.
  1. NOVA S.C. nie będzie przekazywać Pani/Pana danych osobowych do państwa trzeciego lub organizacji międzynarodowej.

 

  1. Posiada Pan/Pani prawo do żądania od administratora dostępu do danych osobowych dotyczących osoby, której dane dotyczą, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania, a także prawo do przenoszenia danych i prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie (bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem)
  1. Gdy uzna Pan/Pani, iż NOVA S.C., jako administrator danych, przetwarza je w sposób naruszający przepisy ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r., ma Pani/Pan prawo do wniesienia skargi do Generalnego Inspektora Danych Osobowych/Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych
  1. Podanie danych osobowych w zakresie obowiązujących przepisów ustaw i rozporządzeń dotyczących Kodeksu Pracy jest obowiązkowe, w pozostałym jest dobrowolne.
  1. Pani/Pana dane nie będą przetwarzane w sposób zautomatyzowany, w tym profilowaniu.

Znajdź nas

Znajdź nas

ul. Sokolska 31, Katowice
M: 664 378 833                            pon – pt od 14:00 do 22:00
sb od 10:00 do 14:00    nova@novaszkolatanca.pl

al. Korfantego 4, Katowice    M: 698 627 605                            pon – pt od 16:30 do 22:00
sb – nd od 10:00 do 14:00

RUSZAMY Z ZAPISAMI NA ZAJĘCIA DLA DZIECI OD WRZEŚNIA!!! 

            W NASZEJ OFERCIE: BALET, TANIEC NOWOCZESNY,          HIP HOP ORAZ JAZZ !

Girls

Upiorna dekoracja, potwornie smaczne przekąski oraz przerażająco udana zabawa !
Zabierz swoich kolegów i koleżanki , moc atrakcji i niespodzianek czeka właśnie na Was!
Zacznijcie już myśleć nad swoim przebraniem! Czaaas START! ⏰

Mało straszny cennik:
Wstęp dla naszych kursantów – 5 zł
reszta świata – 10 zł
Zapisy w recepcji szkoły lub mailowo: nova@novaszkolatanca.pl
(imię i nazwisko, numer kontaktowy)

Untitled design